GARAGEKUNGEN´s   LEKSTUGA

HEMSIDA
RÄTTA STUKET
FAMILJEKOMBI
UTMANINGEN
UTMANARNA
VÄNNER FRÅN...
PROJEKTET
TEAM SIDA
CRUISING 2006
CRUISING 2005
CRUISING 2004
CRUISING 2003
CRUISING 2002
CRUISING 2001
CRUISING 2000
CRUISING 1999
CRUISING -1998
GÄSTBOK
E-MAIL
Och nu : VÄLKOMMEN TILL ÖDMJUKHETENS BONING - vi ses...
Konstgjord andning.JPG (9996 bytes)   Här får jag presentera "THE VERY ROOT OF EVIL" - anledningen till denna tokroliga utmaning:  
ALF HANSSON - Kivik eller Österlenskräcken ( efter vad jag förstår ).
   Han tänker sopa banan med oss andra - bygger, vad han själv säger, en riktig 08-killer ! ! ! ( nåja, bor man i ett platt landskap sticker ju allting upp, till och med en PONTIAC...) Skämt å sido, kolla gärna in "The whole story" om hans utmanare, den kommer inte att bli lätt att placera i backspegeln.
   Målsättningen är att köra 9:or år 2000 - och f--n vet om gubben inte kommer att klara´t.

1999


   Affe passade på att vila från byggandet av sin racer bil och i stället bevistade sydcupens tävlingar med sin cruising kärra. Då dessa tävlingar följer NPSC:s regelverk hamnar han lite snett när han klassar in ( på grund av den remdrivna insprutningen ).
   Det hindrade inte honom från att vid två tillfällen total ligga 2:a i 10,5" slicks klassen ( endast trailer bilar eller...), hur det skall gå för konkurenterna när han får ut sin tävlingsbil - ja, det får vi väl se till nästa år...

2000

   Bilen var klar... så när som på motorn. Och innan allt hade kommit till rätta var sommarn slut även i södra Svedala.
   Så om han var tänd på att få åka till den här sommaren så är inte lågan mindre in för nästa säsong. Han är ju betydligt försiktigare numera med vad som utlämnas på den egna hemsidan.
   Det enda jag kan konstatera är: - Det är mycket skit på ett järnspett...

2006

   Affe har gått och blivit alkis... ja, det vill säga hans bil går inte längre på bensin utan det ligger en nybyggd snurra för Methanol mellan rambenen. Det betyder att han tillfälligt i alla fall trillat ur vår lilla tävling...

 

Sanningens ögonblick närmar sig.JPG (11576 bytes)
Inte spara på krutet nu.JPG (8624 bytes)
Svante på Mantorp 1997.JPG (13355 bytes)    Jag får inte glömma mig själv, SVANTE LIND - Stavsnäs, en sann drömmare som inte ger upp i första taget. Kolla under projektet så kan ni följa med i utvecklingen utan att vare sig bli skitiga eller panka.
   Målsättningen är att köra 9:or år 2001 - på någe vis ska det gå.

1999

   Vi har nyligen fått bygglov på ett nytt STÖRRE hus, och jag har gjort en deal med min äkta hälft. - Inga större utgifter på bilen förrän huset är klart !
- så skall det inte klagas på garagekvällarna när bilen skall sättas ihop.
   Så år 2001 får nog bli år 2003 istället...

2000

   Nya puckar - huset får också vänta... Vi flyttade till Californien, så nu vetegudarna när varken det ena eller andra kommer igång.
   Att vistas i ett klimat med 40 veckors körsäsong, och vintervila med 13 - 15 grader varmt ( !!! ) känns ändå helt rätt !!!

POLICE_CAR_1.gif (5458 bytes)

 

Camaro - går som faan..JPG (9786 bytes)    Här kommer en som redan är ute och kör med sin bil på gatan ( - en katt bland hermelinerna ? ! ? ).
   Det är ingen mindre ( liten å liten... ) än: STEN SKÅNSJÖ - Björknäs, den ständiga tvåan ( vilket han alltid skyllde på mig ). 1998 var det Street Finals där finalen förlorades med två ( 2 ) millimeter trots ett fartöverskott på motståndaren med 20 km/tim.
   Det här är iallafall en 1984 års Camaro som prövas på Värmdövägen i Björknäs, Nacka med en Cheva SB på 406 cid. En av de mer potenta "platta under förgasaren - systemen" från NOS hjälper upp situationen när allt verkar hopplöst. Till dags datum har kombinationen räckt till ett bästa ET av 10,51 sek ( Street Finals Mantorp 1998 ) och 216 km/tim ( Tullinge 1998 ).
   Målsättning för 1999 - en bättre placering på street finals kanske...

1999

   Efter att ha kommit igång sent på säsongen ( missade helt första cuptävlingen i Stockholm cup och hade problem i den andra...) så har äntligen bilen börjat fungera.
   Målsättningarna för året har infriats.
- Nu lyder personbästa på 10.286 sek @ 223.22 km/h på RADIALDÄCK trots dryga tiondelen från bästa 60-fots tid... - Vidare en klass vinst på Street Finals Mantorp kändes verkligen bra...

2000

   Då det blev till att byta jobb, blev tiden för knapp för att få bilen i skick. Det stod klart redan tidigt i våras. Förhoppningsvis kommer dock den röda Camaron ut igen till nästa säsong, och då i bättre skick än någonsin förut....

 

 

Själv är bästa dräng..JPG (16967 bytes)
Första torrkörningen -12.JPG (12430 bytes)    Nu skall jag presentera det hittills färskaste körkortet i vår muntra skara.
THOMAS LINDVALL, Stavsnäs med siktet inställt på två parametrar, snabb och snygg ( antagligen kompenserar han sig själv...). Han blev fast efter att han åkt med i Stens Camaro och hoppas nu få visa honom baklysena som tack för vänligheten ( och dom baklysena är inte så små ! ). Det är faktiskt med visst nöje jag kan notera att dom är monterade på en Ford Mustang -68, ombyggd till Shelby GT 500 av 67-års modell
( OMBYGGD var ordet - den här blir nog rysligt snabb när Thomas sorterat ut allt...).
   Motorn är en Cheva SB på 383 cid, byggd för lång och trogen tjänst.
   Målsättning är att redan i sommar köra en 11:a vilket till år 2000 skall krympas mot en 10:a ( han talar om det som om tiden krymper bara man har roligt...).

1999

   En JUBEL-NOLLA till bussförare, bosatt i Stavsnäs, som vid "omkörning" körde sönder fronten på Thomas Mustang har spolierat möjligheten till såväl cruising som racing denna vädermässigt underbara sommar ( mer kommer senare på Team-sidan ). Men till våren kommer bilen vara klar att prövas på Tullinge och andra platser.

2000

   Även här ställde ändrade arbetsförhållanden till det så bilen inte var riktigt klar.
- Och när sedan allt var monterat visade sig vevaxeln inte hålla måttet, utan flexade så att ramlagren tappade form och fason... Inget åka den här sommaren heller !!!
   Men till nästa sommar, då jäklar.....

2006

   Bilen såldes, men motorn blev kvar i garaget... nytt projekt påbörjat och denna gång har han inte den blixtrande accelerationen som huvudsaklig uppgift - utan det kommer att kunna gå fort i kurvorna också.
Återkommer med mer bilder senare...

 

Dags att traila av.JPG (12012 bytes)
Täcket över bilen på plats.JPG (13554 bytes)
Tullinge -98, Bilen i linekön m.JPG (7702 bytes)    Nu har turen kommit till mannen som trotsar alla gliringar från originalfolket ( och han behöver inte åka i nån ombyggd bil - för han har en ÄKTA : SHELBY GT 500 ), och istället använder bilmodellen till vad fabrikanten producerade den för - nämligen synas på tävlings banan...
PELLE BJURENBORG, Stockholm är säker på att bästa sätt att hålla en grön Shelby GT 500 från 1967 ren, är att köra fort som f--n och på så sätt lämna skiten efter sig. Än så länge har det inte gått tillräckligt fort, så då och då har han nog varit tvungen att använda både vatten och svamp ( det är inte roligt att bli till tvålad...).
   Men till sommaren skall det bli ändring, ORIGINAL 427:an har fått gå på gym under vintern och skall förhoppningsvis tjäna sin herre mer intensivt till sommaren. Målet är att köra 11:or helt utan invalid hjälpmedel ( läs lustgas ) - till att börja med... - och en 11:a kan ju vara allt från en skaplig 11,99 till en snabb 11,001 - så det här kan bli riktigt spännande !!!

1999

   Pelle har kämpat och kämpat och kämpat...men 11:an sitter hårt inne. Eller vad sägs om en 12.000 sek repa !!!
   11:an kom inte denna sommar, men skam den som ger sig. Till nästa år kommer Pelle nog bli mer svårslagen än hittills...

2000

   Detta verkar ha blivit ett mellan år för många av deltagarna på denna sida, så och för Pelle. Men att bilen skall ut igen råder det inget tvivel om, så alla vi som gillar att se Ford från åren det begav sig, får väl ge oss till tåls...

2005

   Sålde bilen och avvaktar vidare öden... Vi får se om suget efter ny bil kommer tillbaka.

 

Tullinge -98, Mot Jonas kompis m.JPG (9602 bytes)

Gone in 60
seconds...
Njut av lite live
action med
Pelles 67:a
Shelby.
En vanlig sommarkväll.JPG (8813 bytes)    Här skall presenteras en kille som känner för street racing " the Good Old Way ". ( Och då menar jag den form av uppgörelser som helt naturligt uppstod när bil nummer ett och två sålts, för 100 år sen. ) Denna form av kraftmätning ligger långt från fotoceller och datoriserad tidtagning och den bedrivs med fördel under dygnets mörka timmar.
   Han gör dessutom sitt bästa för att bevara denna trevliga kvälls sysselsättning, han kör så ofta han bara kan - dock med varierande resultat...
HANS DAHLBERG, Nyköping gör allt för att göra vägarna osäkra med en svart ( - vad annars ! ) El Camino av 1972 års modell. Bilen levererades från GM med 1970 års front, 2 tons vagnsvikt, uppskrämd 355:a, massor av lustgas och 4-växlad lenco låda - mycket ovanlig kombination !!! ( skulle vilja se leverans koderna - hmmm... ) Hur som helst, den lämpar sig utomordentligt bra för accelerations jämförelse med likasinnade - åtminstånde om man skall tro ägaren. Ekipaget ( bil och tokfan som håller i ratten ) far fram under namnet " Dino Racing " - inte helt obekant för närboende eller...
   Hur går det till sommaren då, tjaaa... en och annan Ford skall tydligen torkas av ( - vad menar han med det ?!? - Konstig prick det här ), men vi lovar att göra vårt bästa att ställa upp med test exemplar...
   Av uttalandet att döma kommer i alla fall 200 meters street racing, " the Good Old Way ", att överleva ännu en härlig sommar i Nyköpings området !!!

1999

   Ekipaget hade skött sig väl ( låg på topp i den lokala street race cupen ), när entusiasmen tog stryp tag på intelligensen vid ett rödljus...
   Nu mera rekommenderar föraren att man bör nyttja någon form av varvtalsswitch när man kör med lustgas...( läs : mindre haveri = all motorolja vips ner på asfalten...)
   Humöret var det inget fel på när jag träffade Dino så till nästa år tror jag att det blir åka av igen.

2000

   Ett mellan år... nya arbetsförhållanden... Det är många på sidan här som inte kommit runt i år. Gnistan är det inget fel på, så Dino satsar säkert på nästa år har jag förstått.

 

 

Camino snett från sidan.JPG (13210 bytes)
Camino snett framifrån.JPG (13792 bytes)
Ett tamt yttre säger inte allt(11085 bytes)    Då var det dags att presentera första utmanaren från väst Sverige. Det borde kanske, med tanke på förkärleken historiskt sett i denna landsända, ha varit en Ford...MEN  ICKE  !!!
JESPER KARLSSON, Göteborg skakar om bland tidigare kända profiler genom att välja en CHEVROLET Camaro Z28 av 1971 års modell. Med ett trivsamt " orginal liknande " yttre, tillika körs den utan betänklighet dagligdags, kvalificerar han sig till gruppen street racers ( iallafall vad "street" anbelanger...).
   Hur han kvalar in till " racer " kan intresserade studera på hans hemsida. I korthet kan man dock säga:
- Med tanke på förutsättningarna kan man anta att bilen kommer att gå ganska - ja, på gränsen till riktigt..., bra ( när allting blivit injusterat förståss).
   - Så skynda er som faan ni närboende - OM NI SKA HA EN CHANS...

1999

   Då någon, helt utan respekt för andra människors värderingar, i ett obevakat ögonblick placerade en stor mutter i insuget på den nybyggda motorn måste Jesper tyvärr lämna " walk over " för denna sommar ( då motorn mycket olyckligt blev helt förstörd i samband med uppstart...).
   Alla vi på denna sida känner medlidande med Jesper och vi hoppas att det finns möjlighet för honom att komma ut på vägen igen till nästa år.

2000

   Förhandlingarna med försäkringsbolag avslutades inte helt utan vissa stilpoäng... Så den här sommaren har det körts en del. Ömsom ris, ömsom vin har jag förstått att det har blivit. Så till nästa år väntar vi med spänning på om det kommer att fungera lika bra som husse hoppas...

 

 

Potetial innanför skalet finnes...(8229 bytes)
Slimmad figur (10781 bytes)    Nästa utmanare kommer även han från väst Sverige. Kanske är det vanligare med riktiga gatkörda racer bilar på den sidan eller så är det bara en tillfällighet - vem vet ?
JONAS ALHOLT, Göteborg tar ovan nämda chans och kastar sig in i leken med en FORD Mustang HT från 1965 ( fast hardtopen är visst inte så stor längre...) där både det ena och andra har fått ändra karaktär sedan den lämnade bandet.
   Jonas är 100 %-igt märkes trogen - Ford kaross, Ford bakaxel, Ford växellåda ( än så länge - eller... ), Ford motor ( nästan hela motorn - Ja, Ja, Ja, ja, - motorblocket och vattenpumpen är iallafall FORD... ), han till och med jobbar för Ford ( fast det uttalas visst Volvo när man bor i Göteborg...)
   Det här är en lyckad kombination, tro mig, han har åkt 1/8 - milen med en slutfart av 196 km/tim...( Nää - jag har inte skrivit fel !!! 196 kilometer i timmen - sug på det !!! ) Det står mer om bedrifterna på hans egen hemsida för dom som är intresserade av hela historien.
   Målsättning för framtiden ( jag törs knappt skriva det här - men någon måste väl bromsa hans självbelåtenhet med slutfarten...), gissningsvis satsas det en del på att förbättra 60 - fots tiden...

2000

   Ford ( jag menar förstås FORT ) har det börjat gå. Har själv läst om bedrifterna på Jonas egen hemsida ( som är mycket snittsigare än den här ). Det är bara att gratulera till framgångarna - verkar som det börjar lira nu. Det skall bli kul att se fortsättningen nästa år.

2005

   Mustangen såld, till förmån för Impala... Jonas är dock flitig besökare på tävlingar mm så rätt var det är kommer det kanske något nytt spännande accelerationsredskap...

 

Nu skall det gasas (10983 bytes)
Mustanger kan också ryka... (7644 bytes)