GARAGEKUNGEN´s   LEKSTUGA

HÄNG ME´PÅ LITE OLIKA SOMMARBILDER...
2003

   Här tänker jag kasta in lite blandade bilder på olika, kanske roliga, tillfällen. Någon form av förklarande text får väl följa med på köpet...

POLICE_CAR_1.gif (5458 bytes)

 

Sommar i Sverige har ju sina fördelar det med. Det gäller bara att ha tillgång till riktigt fortskaffningsmedel... och har man inte egna hjul tillgängliga, så duger det gott att få åka med någon av kompisarna.
Huvudsaken är att man får möjlighet att träffas och att vädret visar sig från sin bästa sida.
Här nedan kommer en liten sann historia från denna sommar, som alla andra, tog den slut alldeles för fort.
Men först ett litet tips...

 

 

Till dig som har ett roligt fordon.

Här vill jag vidarefordra en ide där du kan kombinera nytta med nöje. Jag har fått massor med e-mail från människor som skulle vilja komma i kontakt med människor som har en ”Riktig raggarbil” eller ”Häftig jänkare”. Det kan vara för fotografering eller filminspelning.

Det är tyvärr olagligt att köra människor mot betalning = "Svart taxi", så säg aldrig att ni gör det.

Nu har jag hittat ett perfekt ställe där du enkelt kan erbjuda eller hitta en sådan ”tjänst”, www.hyrden.se heter en portal där du kan annonsera alla möjliga upplevelser.

 

Ett perfekt sätt att både vara ambassadör för motor-hobbyn och samtidigt få lite deg till nya leksaker eller bara soppa-pengar till helgen

 

Sibbe provkör i garaget okm.JPG (14852 bytes) Jag har en JÄTTE trevlig kompis - som jag inte träffat på länge. Vi har en lite tävling (som du kanske läst om på denna hemsida) och det svider att erkänna att han f.n. har ett kraftfullt övertag.
Jag ser dock möjligheterna i situationen, och bjöd in mig på besök då vi (familjen) var på semester, och naturligtvis skulle vagnen bevisas.
Affe, som han heter, har lyckats få ihop en mycket trevlig bil. Jag skulle nära på säga "perfekt" för soliga sommardagar då det enda man har att tänka på är hur man skall få tiden att gå
Till och med barnen ville "prov köra", inne i garaget när dom fick syn på den.
Först Sibbe…

 

Tor provkör i garaget okm.JPG (17748 bytes) … och sedan Tor.

 

116 Dags att åka okm.JPG (10738 bytes) Sedan (efter det att barnen provat, som lärt sig att tränga sig först) var det dags för "grabbarna" att ta sig en sväng.
Fruarna erbjöds naturligtvis först möjligheten att ta den. Men de menade på att det var ju ingen ide att ta "den" till affären, då bilen saknar baksäte
- Var skall barnen sitta ???
Vi argumenterade inte mycket om detta, utan gjorde oss snart klara för avfärd.

 

120 Full tank okm.JPG (13113 bytes) Första stopp.
Den lokala "macken". Det finns fem saker man aldrig kan ha "för mycket av" när man är ute och cruisar. Här säkerställer vi en av dessa - BENSIN.
(ni får väl fundera en stund på vilka de övriga fyra attributen är)
121 Tanka på den lokala macken okm.JPG (11646 bytes) Kivik har bara en mack, en rätt lite sådan, och där serveras endast "grön" soppa. Så naturligtvis är raggarbilen anpassad för att köras på blyfritt direkt från pumpen.
Jag har hört att en del tror att det smusslas med oktanbooster och andra kemikalier när den här bilen tankas, men "näe" - det är samma bensin som Svensson matar sin Volvo med… fast mycket, mycket mer…

 

123 Skånes landsbyggd okm.JPG (11779 bytes) Så drog vi norr ut. Visserligen var det lite molnigt, men det har väl aldrig hindrat raggare från att ta en sväng, lyssna på motorn, och få njuta av landskapet som passerar revy utanför.
124 Dags för omkörning okm.JPG (13647 bytes) Apropå hinder… Här kom vi ikapp några turister som "seglade" fram i 60 (på 90... eller var det 70 vägen...) och jag kunde inte låta bli att ta en "action bild" på ägaren när han skall till att köra om. För en gång skull var han lite koncentrerad. Normalt har han en betydligt mer avslappnad pose, lätt tillbaka lutad…
Då den här bilen utrustats frikostigt med en annan av attributen, KUBIKTUM, var omkörningen i sig inget problem.
Tittar man noga på bilden kan man dessutom få små tips om trevliga tillbehör till bruksbilen…

 

128 Efter 30 min körning dags för pisspaus okm.JPG (11633 bytes) Efter en halvtimmes körning var vi tvungna att stanna vid en P-plats.
- Nu har den blivit för varm (eller gått sönder), trodde säkert vissa medtrafikanter…
129 Efter 30 min körning dags för pisspaus okm.JPG (14553 bytes) … men svaret är mycket enklare än så.
Det handlade bara om ett vanligt raggarstopp, en gammal god tradition
131 Utsikt från passagerar stolen okm.JPG (12315 bytes) Väl ute i trafiken igen kunde vi konstatera att vädret sakta men säkert blev bättre och bättre. Och tur är väl det då raggarbilar och raggare trivs bäst i fint väder.
132 Instrumentering under färd okm.JPG (14970 bytes) Jag har ju redan tidigare kommenterat interiören. Här kommer en bild på resten, så som det ser ut när man är under färd. Mätare - mätare - mätare - och sandaler… heltäckande klädsel är väl bara för tävlingsbilar
138 Mötes plats vid piren okm.JPG (13972 bytes) Så, var vi framme. Göran stod redan och väntade i solskenet.
139 Mötes plats vid piren okm.JPG (11552 bytes) Den här bilden tycker jag visar ytterliggare ett av attributen - BREDA BAKDÄCK - ju mer desto bättre…
140 Glass på stranden okm.JPG (11782 bytes) Åsså, anledningen till hela resan… köpa glass ! Till sådant behövs PENGAR (ytterliggare ett av attributen).
Vi skulle självklart köpa med oss lite hem till dom andra i familjen också, men tyvärr är det så långt hem från piren i Åhus (och det ääär ju så varmt), så glassen skulle hinna smälta även om man åker snabb bil. Så vi var tvungna att äta upp allting själva…

 

141 Göran visar vägen okm.JPG (15802 bytes) Nu var vi så mätta, så stinna av glass, att vi fann det nödvändigt att skaka ner den i magen med lite cruising. Göran tog täten och ledde oss genom de äldre delarna av Åhus.
Kan man tänka sig ett bättre sätt att få maten (jag menar glassen...) att sjunka ner…

 

143 Allt gick så bra ända tills... okm.JPG (12030 bytes) När vi ändå hade lite tid över, och var i närheten, bestämdes att vi skulle besöka en raggar kompis strax utanför stan.
Plötsligt hördes ett nytt ljud genom hörselkåpor och kompressorns vinande. Det var ett tickande "tap"-ljud  som inte funnits där tidigare.
Det var bara att stänga av maskin, och ställa sig vid vägkanten…

 

144 Göran till räddning okm.JPG (12816 bytes) Snart upptäckte Göran att det såg oroväckande tomt ut i backspegeln. Och här ser vi vägens riddare komma tillbaka för omedelbar assistans.
Ni kommer snart att förstå varför jag refererar honom som vägens riddare.
146 Rådslag vid vägkanten okm.JPG (14581 bytes) Upp med "huven", mummel-mummel-mummel… konstigt… hmmmm…
150 Ingenting går upp mot att cruisa okm.JPG (12323 bytes) Då avståndet till kompisen endast var någon kilometer, beslutades det att vi tog bogsering dit.
- Vi menade: Är vi på cruising eller är vi på cruising…
153 Tummen ner... okm.JPG (8556 bytes) Väl framme öppnades garageportarna på vid gavel, så tar man emot en raggar kompis !!!
Ett toppen humör, HA ROLIGT (sista attributet) är nog viktigast när man cruisar. Och vi har väldigt roligt när vi är ute. Jag förstår inte vad Affe menar med tummen ner…

 

162 Felet lokaliserat okm.JPG (12660 bytes) En mindre driftstörning skall nog snart vara avhjälpt. Det är inte konstigt om man råkar ut för "barnsjukdomar" då man provar ut nya kombinationer. Det viktiga är att förstå orsaken och kunna undvika problemet i framtiden.

 

157 Ventilfjäder brott okm.JPG (15372 bytes) På mindre än 15 minuter hade felet lokaliserats. En brusten ventilfjäder.
Den skall snart vara bytt om bara vi bara kan sätta tryckluft i cylindern så att ventilen inte ramlar ner när man tar bort fjädern…

 

164 Vem behövde en leakdown anslutning okm.JPG (7240 bytes) … trots att garaget vi huserade i, var mer än välutrustat vad avser allehanda "bra å ha" grejor, kunde inte en enda lämplig adapter för att forcera tryckluft genom tändstifthålet hittas.
- Men vad är det ni letar efter ? Frågade Göran som varit på annat håll. Och då problemet stod klart (som den nu helt klar blå himlen) säger han, som den självklaraste sak i värden (på lite sävlig skånska):
- Det fixar man med en leak-down tester, och det har jag i skuffen…
Jag behöver väl knappast tillägga att ingen trodde honom - men här är beviset.

 

166 Göran har hela verkstan i bakluckan okm.JPG (14347 bytes) Så för alla er som någon gång blivit ifrån åkta vid rödljusen av den här Novan, kan jag bara tillägga att ni blev lämnade bakom av en som har halva (eller kanske hela) verkstaden i skuffen som ballast….

 

167 Fjäder i tre delar okm.JPG (14247 bytes) Här studeras olika fjädrar, vissa är fortfarande i en bit andra i tre delar… Efter samråd beslutades att fjädrar i ett stycke var att föredra vid installation. Sålunda lånades från värdfolket en fjäder som fick ta plats i motorn och 20 minuter senare…

 

170 Lite mek och sedan provstartning okm.JPG (14868 bytes) … var det dags för provstart. Det var tyst som i graven… nåja, inte riktigt kanske, men motorn lät som den skulle - leak-down testaren var åter i skuffen på Novan - och alla var nöjda och glada.
Allt mekande hade gjort oss hungriga och våra värdar ville absolut inte få läsa om raggare som svultit ihjäl på vägen hem. Så innan vi startade hemåt serverades kaffe med underbar hembakad äppelkaka - den lever man på länge !!!

 

173 På väg hem okm.JPG (12056 bytes) Det var skymning innan vi till slut kunde slita oss, startade upp motorn och styrde kosan hemåt. Göran åt sitt håll och vi åt vårt, och bilen gick som den aldrig hade gjort annat.
Så är det när man kör en "riktig" gatbil, då får man uppleva lite äventyr och tid över till en fika.

Jag vill också passa på och gratulera Affe till att som första svensk lyckats få sin bil (denna GTO) publicerad i
"HOT ROD MAGAZINE"(Augusti 2003),
USA´s mesta biltidning. Och inte nog med det - den blev dessutom uttagen till
"TOP 10 CARS of the YEAR"
av samma tidning, vilket är helt otroligt (med tanke på att han inte har något namn i USA och att dom aldrig vare sig åkt med eller sett bilen i verkligheten).
Jag kan bara skriva under på att valet (att ta med denna bil) var helt rätt !!!

 

   
Om ni nu tycker att den inte är någon gatbil, gör då en enkel jämförelse och begrunda.

Ta vilken modern Svenson bil som helst:
Få ett fel och bli bogserad till en kompis (händer alla bilar).
När felet hittats - hitta och låna reservdelen av kompisen (hur stor är chansen att han skall ha just den delen till din modell - när inte ens general agenten till dagens importbilar har nåt på hyllan…).
Reparera samma eftermiddag och kör bilen hem… (efter fikat, då reparationen ändå inte tar mer än en timme)

Uråsa 12 Juli

Bara några dagar efter vår lilla glass-cruising var det dags för ett gatbils race på Uråsa flygfält. Det är ett gammalt militärflygfält som nu har annan ägare. Vi besökte några kompisar i Ronneby som aldrig sett dragracing men som tyckte detta kunde vara ett roligt inslag på sommaren.
Här får Tor åka med bort till besiktningen.

Barnen hittade genast till prisbordet och ville promt att detta skulle få vara med på bild...
Vi andra, som förstått det väsentliga med racing, satsade vår tid runt ett annat bord.

F I K A  - B O R D E T ...

Jag vet inte om det var mellan 2:a och 3:e, eller 3:e och 4:e koppen...

Då helt plötslig skulle friden runt bordet störas, Affe kom på att han skulle prova greppet på banan innan själva tävlingen skulle börja...
- Så han for å stad och värmde däck och fixa...

Sedan var cirkusen igång...
Då skulle det börja lyftas på huven, å bytas drev, å spänna om remmen, å...
Göran undrade lite förstrött om detta var nån ny taktik från Hr Hansson´s sida, nu var han ju tvungen att äta alla korvar själv...
- Som om han inte hade tillräckligt med ballast redan som det var...
Göran och jag mumsade på var sin korv och upptäckte att detta skruvande verkar vara nån sorts virus.

Det började plötsligt flaxas med motorhuvar både här och där...

- Konstigt...

Med nya drivningen på plats - så skulle det testas.

- Ja Affe, är det inte lite mer däcksrök nu än i första bilden... :-)))

Snabbast i starten blev du också med hjälp av lite mer rotation på skovlarna, eller är det kanske föraren som skall ta kredit för det...

Bilen går som sagt, riktigt bra även på obettad bana.

Hejsan Göran, vad håller du på med...
Mekar handskarna har ju till och med åkt på - du har väl inte smittats av det där viruset ???
Göran lyckades med konststycket att köra över sitt eget luftrenar lock, det som var kromat och allt...
Förutom ett antal standard bilar så fanns det även några "import" bilar som skiljde sig från mängden.
Här är ett exempel på turbo montage som skulle få spindelmannen att få klaustrofobi... nog hittar man turbon och kylaren - men var är motorn...?
Sedan fanns det de som gjorde precis tvärt om - här hittar man inte en enda slang, rör eller ens kabel... hur f--n lyckas man få det så rent och snyggt !?!
Den här bilen gick dessutom mycket bra, för att vara import alltså...LOL !
Skämt å sido, den var hel-läcker både att se och höra !!!
Här hade Affe lovat en kille att få åka med, nu greppade det inte så bra då banan var opreppad, så det blev "bara" 9.86 sek på 1/4-milen.

Det var ungefär lika fort som några killar som kom med lätt modifierade motorcycklar i en släpvagn lyckades prestera under samma dag.

Nåja, det fanns fler fina bilar på plats.

Här en Mopar, Plymouth Barracuda -68 om jag gissar rätt ?
Jag tycker den här modellen har en klart fräck attetyd, särskilt när man lagt på en huv med lite scoop.

 

Här ser vi den i en annan vinkel, den skulle inte göra ont att ha i garaget...

Men vad nu, vart tog solen vägen ?!?

Det drog ihop sig till ett riktigt skyfall...
Henrik Modig, som var speaker, manade på så mycket han kunde för att man skulle hinna med att köra finalerna.

Här kommer Affe precis tillbaka från sin final körning, se hur avgaserna blåser rent framför bakdäcket.
Regnet mötte han ca 50 meter efter målgång...

Snacka om att himmlen öppnade sig - man blev genomblöt på de 30 sekunder som det tog att springa tillbaka till bilen från startplatsen.

Här har regnet dragit förbi, lika fort som det kom, och Affe har fått upp bilen på trailern.

Med 15 mil enkel resa är det betydligt billigare att låta Volvo´n gå som dragbil istället för att åka GTO...


Göran bor lite närmre och håller inte på med sån´t trams. Här har han räddat undan fikabord och paraflax ovanpå alla verktygslådor och annat smått och gott som kan få plats i skuffen på en Nova... (se ovan - LOL !!!)
En sista koll innan det är klart för avfärd, eller...
Javisst ja...

PRISUTDELNING - här ser vi glada och Jätteglada pristagare...

Tack för en trevlig dag - och våra kompisar som följde med och gjorde detta för första gången tyckte det var toppen !!!