GARAGEKUNGEN´s   LEKSTUGA

VARNING : TEAM EASY COME - EASY GO !

   Efter att ha glott i alla motorpublikationer, - timmvis, har vi förstått att det är "ute" om man inte har någon teamtillhörighet. För att råda bot på den pinsamma situationen deklarerar vi härmed att ett nytt TEAM i streetracingen har bildats. Namnet var enkelt att enas om:

   TEAM EASY COME - EASY GO !

   Teamet består av två bilar och fyra personer, mig själv och min egen bil " GAMLA PENGAR " Mustang 1969 HT där Magnus Annell agerar " Crew chief ".
   Sedan har vi Thomas Lindvall med sin bil " LUGNA GATAN ", en Mustang 1968 FB ombyggd med Shelby -67 som förebild ( se UTMANARNA ). Thomas har hjälp av Rickard Ekblom i sina försök att skrämma oss andra.
   Då min egen bil " hängs ut " på sidan om PROJEKTET kommer jag att tillägna denna sida bilder och historier från teamets framfart i allmänhet och Thomas med bil i synnerhet. ( Det vore konstigt om han inte fibblar till det någon gång...).
   För att inte tyna bort på vintern, ( depåstoppet vi har varje år...), har vi valt att startat ett isracing team också, ( för skrotbils åkning med ESAB-diff ) som kontrast till sommarens HI-tech och puts. Här tänkte vi välkomna alla likasinnade, reglerna är dessutom väldigt enkla:
- tunn plånbok och
- omoget förstånd.
    Och namnet då, vi kallar oss " TEAM RISIG KOM - ISIG GÅ ! ".
    Vi hoppas att fler av streetrace teamen i stockholms området skall haka på denna kontrast till sommarens super grepp, och prova isbanan vi har här på Djurö, men mer om detta senare.

 

Nu till street racing i sommar.

   På följande platser tänker vi pröva lyckan. Om Du vill komma och titta eller delta men inte hittar går det bra att maila mig om färdbeskrivning och eventuella tider som gäller. När Du väl är på plats - tveka inte, kom fram och släng några ord, titta lite närmare på leksakerna och njut...

 

DATUM OCH PLATSER 2007: Det blir tunt med uppdateringar då jag fortfarande bygger på mitt Hot Rod kryp-in...
Det är ju dessutom så att det är lättare att kolla in platser och datum via biltidningarnas kalendrar.

   Vad gäller kvällsövningar av prestanda karaktär så hoppas man ju dessutom att slippa allt för mycket inblandning från ordningsmakten - och det vore ju dumt att lägga fram alla platser och tider i förväg så att de kan planera in obekväm arbetstid...


   För alla er som har möjlighet att kolla in läget i Californien skall jag lägga in lite olika hållpunkter som kan vara roliga att besöka ( när jag själv får höra något från mina kompisar som fortfarande bor i solen...).

 

Sverige: Birka Cup, Stockholm Open och kanske några fler roliga kvällar. Vädret verkar ju kunna bli bättre och bättre om man får interpolera på vårens tidiga ankomst - eller som en kompis uttryckte det "- Länge leve växthus effekten !!!"

 

Californien: Happy Dayz Diner: San Jose, korsningen Bascom & Union - ca 50 meter söderut på Union på vänster sida. Varje torsdag mellan kl 1600 - 2000 kommer det alla sorters bilar. Vidare spelar en discjokey musik från 50- och 60-talet - Ett höjdar ställe !!!

 

POLICE_CAR_1.gif (5458 bytes)

 

  2007: Thomas har sålt Mustangen (för något år sedan) till förmån för runt-runt projekt. Hoppas kunna återkomma till det vid senare tillfälle...

 

Påkörd av buss vänster fram m.JPG (12501 bytes) Sommaren 1999 kunde ha varit bättre. Visserligen började den helt allright med provkörning på allmän väg ( som sig bör...). Men en vecka innan bilen skulle ombesiktigas ( tvåa på att lyset inte fungerade - det var enda anmärkningen vid kontrollbesiktningen ! - Sug på den du !!! ) hade en KLANTIG busschafför vänligheten att skära in för snabbt efter det att han passerade bilen ( som stod still ), han trodde antagligen att det räckte med att framhjulen på bussen passerat så går man klart...
Resultatet blev en heldemolerad front, du kan se höger framflygel här bredvid, vilket tog resten av sommaren att fixa.
Första provkörningen 2 m.JPG (11231 bytes) Här kommer några bilder från första provkörningen, vilken jag hade " förmånen " att få uppleva...
Först upp från det ombonade " garaget ".
Första provkörningen 3 m.JPG (9956 bytes) - Tomas, Tomas, jag tror du glömt nåt...
Första provkörningen 4 m.JPG (9350 bytes) Man får intrycket av att han har bråttom på nåt sätt...
Första provkörningen 5 m.JPG (9297 bytes) Så där ja, nu skall den inte dra till sig Harry-Haffa av blotta åsynen i alla fall, - hoppas vi !!!
Första provkörningen 8 m.JPG (9676 bytes) Så här ombonat och mysigt är det i passagerar sitsen, och inte hör man vad föraren säger heller... men vem  tänker på det när man är ute på provtur - helt utan poliser på ön !!!
Kolla in motorn - Häftig va.....JPG (20068 bytes)    April och maj kan närmast beskrivas som två månader av intensiva utgifter för Thomas. Motorn kom från Ridström och lådan från Anders Sehlberg, för att inte nämna alla små skruvar, lock, packningar och AN-kopplingar - ack, ack, ack...( klippkort hos Persåkers ? )
   Men nu börjar det faktiskt att brännas ! - Synd att den inte blev klar till första kupptävlingen bara.
   Till alla kompisar i radialdäcks-klassen vill vi bara med dessa kort visa att det troligen blir en till med i stegen den 3:e juli. Förutsatt att SBP inte har nåt emot konseptet förståss...

 

 

Bilden ovan är inget trickfoto - den sitter på plats...JPG (16254 bytes)
Placering av tändbox .JPG (10167 bytes)    Under mars har Thomas och Rickard varit riktigt flitiga, den svala lokalen till trots. Man har lyckats dra om och nytt elsystem till de delar som inte var kompatibla med det gamla systemet. Vidare har bränsle systemet uppgraderats med en bättre pump.
   Och som om det inte var nog, har dom provmonterat växellåda och motor ( var den nu tog vägen ). Som det nu ser ut verkar det som provkörningen kan göras i mitten på maj...

 

 

 

Motor rum fr höger fram .JPG (18223 bytes)
Rickard och Thomas utanför garaget 13 mars m.JPG (17555 bytes)    Det här är två race sugna entusiaster den 13 mars. Thomas, till höger, och Rickard. De poserar framför Thomas MYCKET ERGONOMISKA garagebyggnad.
   Sådana här dagar, när växellådans placering provas, får man lyfta på hatten för att något överhuvudtaget händer med LUGNA GATAN. Förhoppningsvis skall bilen rulla i början på maj...

 

 

Besättning på GAMLA PENGAR.JPG (9229 bytes)    Här ser Ni ansvariga för min Mustang -69 HT. Magnus - Crew chief till vänster och Jag själv - ägare och förhoppningsvis blivande förare till höger.
   Bilden är tagen utanför garaget i början på mars -99. Tills dess att Gamla Pengar blir klar kommer vi att bistå såväl Sten som Thomas i deras framfart på Tullinge och andra ställen...

 

 

Vevaxeln på plats.JPG (14229 bytes)    Thomas på besök hos Bosse Ridström där motorn är under hopsättning. Ännu så länge får han nöja sig med att snurra på veven som är inpassad och går klar. En viss vittring av hp kan dock förnimmas, den som lever får se...