GARAGEKUNGEN´s   LEKSTUGA

HÄNG ME´PÅ LITE OLIKA SOMMARBILDER...
2001

   Här tänker jag kasta in lite blandade bilder på olika, kanske roliga, tillfällen. Någon form av förklarande text får väl följa med på köpet...

POLICE_CAR_1.gif (5458 bytes)

 

Buick straight eight lila okm.JPG (12388 bytes) Jaha, så har det gått ett år igen... Tänk att det bara är alla andra som blir äldre ( och ibland tråkigare...), SJÄLV blir man ju bara mer vis - och jag undrar om jag inte hållre på att bli mer och mer barnslig...
   Det kanske bara är så att man inser att livet är kort, och skall man ha nåt roligt så får man passa på medans tid är !!!

   Av den anledningen så beslöt jag mig för att besöka 52ND Grand National Roadster Show ( som normalt kallas för Oakland Roadster Show ) och som hölls i San Mateo i mitten av januari.

   Det var en behaglig påminnelse om vad som väntar, sommar - sommar och många trevliga utomhus träffar.

   Med risk för att bli tjatig tänkte jag detta år lägga ut en hel del bil bilder från olika evenemang - så för er som vill titta på annat kan jag rekommendera en annan site......( smile ! )

   Jag är ju ingen reporter så detaljerade uppgifter om varje bil kan ni inte räkna med, dock kan jag säga att motorn i den super balla Impala -62:an ( å jag som trodde de va en -64:a...) är byggd av en god vän till mig här i Dalen ( mer om det senare ).

   Jag tog väl en 40 - 50 bilder så det var inte lätt att välja - men här kommer ett ax-plock...

Cheva -57 HGW PS okm.JPG (11503 bytes)
Sibbe o Tor vid General Lee Dodgen okm.JPG (9730 bytes)
Cheva Impala SS -64 PS grön okm.JPG (10912 bytes)
Willys gasser PS mörkröd v okm.JPG (11902 bytes)
Roddar i lilla hallen okm.JPG (13307 bytes)  

 

 

 

versiktsbild okm.JPG (10307 bytes) Som jag skrev ovan så är Grand National Roadster Show det som man brukar kalla Oakland Roadster Show...

   Den hålls ju inte längre i Oakland och kanske är det en anledningen till att det nu finns två bilutställningar av klass i området här.

   Namnet såldes av de ursprungliga organisatörerna av utställningen för några år sedan, och i år beslöt sig ursprungsgänget för att sätta upp en ny variant av tillställningen - åter igen i OAKLAND - var annars...

   Det fanns ju inga anledningar till att inte besöka den utställningen också, jag menar, det är ju bara halv annan timmes bil åkning, och det kan man ju stå ut med...
   Så den 10:e februari åkte Kenneth och jag dit.
   Vädret var kallt och ostadigt så det blev till att nyttja Adolf ( Kenneths svarta VW ) istället för Mach1:an.

   Håll till godo - här kommer några kort från utställningen.

   OAKLAND ROD, CUSTOM AND BIKE SHOW 2001.

  (  Jag hoppas att ni inte blir uttråkade - det råkade ju slinka med en bild på en båge också...)

Willys lila hb okm.JPG (9018 bytes)
Röd woodie h okm.JPG (9697 bytes)
HD i chrome okm.JPG (15424 bytes)
Willys Stone Woods & Cook vf okm.JPG (8338 bytes)
Ford roadster svart m hemi underrede okm.JPG (12470 bytes)
Cheva 51 PS vb okm.JPG (9385 bytes)
Ford roadster klassisker okm.JPG (12445 bytes)
Blålila pickis m flammor vf okm.JPG (13588 bytes)  

 

 

 

02 Display tag och info okm.JPG (9942 bytes) Äntligen sommar - här i Californien alltså.... 24 mars ( lördag ) var det dags för GOODGUYS 19th ALL AMERICAN GET-TOGETHER på Pleasanton Fairgrounds.

   Kenneth och jag hade fått fritt från fruntimmer, så självklart skulle det åkas Mustang denna gång.
   Jag har ca 50 min körning dit, man kör inte gärna mer än 90 km/tim nån längre sträcka med 4.11 utväxlingen där bak... och jag skulle dessutom plocka upp Kenneth på vägen ( han bor 15 min från mig ).
   Vi beslöt att mötas kl. 05.45 - ända nackdelen med bilträffar är dessa tidiga mornar...

   Väderleksprognosen talade om mulet med risk för regn ( det kunde vara bättre ). Men skam den som ger sig, så med rentvättad bil begav vi oss iväg med påslaget lyse i gryningstimman.

   Vi anlände vid 7-tiden och då var det redan lång kö av allehanda Hot Rods, muskelbilar och Customs på väg in till utställnings området. Efter att betalat 35 dollar kunde vi rulla in genom den korta tunneln som markerar början på utställnings området.

   JAA !!! - så har man ställt ut sin bil på Pleasanton iallafall... En " tag " till samlingarna, det skall bli fler...

   Väl inne sökte vi oss en plats bland ytterliggare några Mustanger från 60-talet. Där efter gick vi tillbaka till entre vägen innanför tunneln för att ta lite kort på bilarna när dom körde in ( jag har gissat friskt när det gäller årsmodeller och fabrikat då jag sorterade bland bilderna efteråt...). Vi hade även stämt träff med ett par andra killar där.

   Hur var själva träffen då...
   Solen sken från molnfri himmel hela dagen ända fram till kl. 14.30 då en mur an mörka moln ( med regn ) gled in och satte stopp för det roliga. Temperaturen låg på behagliga 22 - 25 grader och det var fler bilar än på många år, allt enligt äldre prenumeranter på dessa träffar.

   Vi uppskattade antalet utställda bilar till ca 2500 - 3500 st, och räckte inte det hade du alltid sälj rutan att ta till, där ytterliggare ca 1000 bilar stod... så nog fanns det bilar att se på alltid...
   Swappet var som 4 - 5 timmar stort, vi kollade bara runt i 2 - 3  timmar så vi såg inte allt...

   När regnet började vid 15 - tiden kände man sig klart tillfreds, även om det hade varit kul att stanna ( om bara vädret tillåtit ), för att få uppleva cruisingen senare på kvällen nere i Down Town.
   Som det nu blev tog vi en rejäl hamburgare innan vi styrde kosan hemmåt i regnet ( vad vore en bil träff utan hamburgare...).

 

   Tyvärr tvingas jag ransonera lite bland bilderna - men jag hoppas att sommar värmen ändå känns hela vägen till Sverige !!!

03 Ford 32 roadster okm.JPG (8026 bytes)
04 PS Ford 45-48 vf okm.JPG (7897 bytes)
05 PS Toyota pickup v okm.JPG (7752 bytes)
06 PS Cheva 38 vb okm.JPG (10753 bytes)
08 PS Nova 65 vb okm.JPG (10574 bytes)
09 PS Belair -58 vb okm.JPG (8259 bytes)
13 Daves Thames vf entren okm.JPG (11790 bytes)
20 PS Cheva -37 vf okm.JPG (12163 bytes)22 PS Cheva -56 h okm.JPG (12261 bytes)
28 PS Comet hb okm.JPG (10992 bytes)
25 Willys v okm.JPG (11717 bytes)
42 PS pickup mörkröd okm.JPG (12024 bytes)
50 Willys lämnar okm.JPG (9078 bytes)  

 

 

 

124 WRP Shop bild okm.JPG (13490 bytes) Ett spännande år med många olika inslag. Bland det roligaste jag gjort under vistelsen här i Californien är sammarbetet med Lazze Jansson ( L.A.R.S.AB. ). En del känner säkert igen honom från utställningar i Sverige med olika fordon, byggda av elever,  - i Aluminium !!!
   Det har varit en Streamster ( fantasibil av 30-tals design ), en AC Cobra och senast nu under våren, en 1941 års Willys Coupe.

   Vi har under året kört dom första kurserna i plåtformning här i Californien, och i samband med det även haft verksamheten förevisad på utsällning ( West Coast Nationals - Pleasanton ).
   Då Lazze var här under våren/försommaren fick vi även lite tid över och kunde åka ner och hälsa på människor vi träffat, som bjudit ner oss till Los Angeles för att besöka dom i deras " garage ".

   Tre mycket roliga dagar... mycket tack vare det bemötande och hjälp att hitta runt som dessa "bil-kompisar" ställde upp med. STORT TACK !!!
   Jag slänger upp lite bilder på olika platser vi besökte och trevliga människor vi träffade.

1)   Först var det naturligvis Mike ( och Aida ) Nordahl, Willys Replacement Parts, där vi förevisades allt från baklysen till uppstart av kompressormatad Hemi i -40:a Willys...
2)   Därefter åkte vi och hälsade på Carl och Walle som jobbar på California Street Rods. Behöver jag säga att verksamheten på CSR stannade av fullständigt då bilderna på Aluminium Willysen kom fram...
3)   Nästa stopp var Chip Foose, som vi träffat några gånger, och som ville vi skulle titta in när vi hade vägarna förbi. Här fick vi dessutom tillfälle att se hur det ser ut hos en bil designer...
4)   Vi passade också på att besöka Fred Blanchard på Arias. Kanske inte så imponerande utifrån,

153 CSR Calle, Walle och Lazze okm.JPG (16059 bytes)
157 Foose Shop alla okm.JPG (12933 bytes)
163 Arias Shop bild okm.JPG (11281 bytes)
126 WRP Arias vf okm.JPG (13494 bytes) 5)    men gud vilka goa motorer dom tillverkar...
175 Bo Bertilsson m roadster och Lazze okm.JPG (12072 bytes) 6)   Bosse Bertilsson var bussig och ställde upp en dag och guidade oss runt. Ni har säkert läst hans bok HOT ROD, om inte - kolla in den !!!
177 Dan Fink Shop bild okm.JPG (15726 bytes) 7)   Dan Fink ( med fru ) stod next på besökslistan, här visades en nygjord grill i rostfritt - mycket imponerande.
179 Shop bild okm.JPG (14416 bytes) 8)   Sedan kom turen till Roy Fiastad Jr, West Coast Street Rod´s, Huntington Beach. Här fick vi verkligen möjlighet att insupa känslan av genuint Hot Rod garage...
186 tillsammans okm.JPG (15512 bytes) 9)   Där efter bar det av till resten av familjen Fiastad, inklusive senior, i deras shop Deuce Factory. För säkerhets skull togs grupp foto som minne av händelsen. I shopen stod förutom kundprojekt även de egna Salt-racer bilarna.
193 Steve Yoder in action okm.JPG (15791 bytes) 10)   Sista kortet är när Steve Davis demonstrerar hur man arbetar i en Yoder. Steve är en av dem som utvecklar och bygger nya dragracing ekipage i dom tyngre klasserna.

   Det är alltid intressant att få möjlighet att träffa och prata med skickliga människor i deras rätta miljö, och det blir inte sämre av att man gör det i soliga Californien...

   Tyvärr var batteriet dött i min kamera när vi hälsade på Marcel´s ( eller så var det kameran som inte orkade med tempot... ). Där är det pappan och två söner som tillverkar det mesta av custombyggnationer ( karosser ) som kommer från södra Californien. Jag får väl återkomma med kort från deras vedbo när vi åker ner nästa gång - den går inte av för hackor...

 
   Tre dagar är för kort tid om man tänkt sig göra hela stan, så vi skall åka tillbaka, va lugn för det...

 

 

23 Aug 01 Lazze med lastad trailer okm.JPG (13602 bytes) WEST COAST NATIONALS 2001, PLEASANTON
   Här kommer några bilder från årets största träff på Amerikanska västkusten, där jag hade förmånen att få medverka som utställare tillsammans med Lazze.

   Några bilder från vår monter och sedan bilbilder för hela slanten... Jag hoppas ni håller tillgodo.
   Tyvärr kan jag inte förmedla ljud och lukt från de ljumma kvällarna...
där de kompressormatade bilarna, på såväl bensin som metanol, lägger en perfekt bakrund till röken från grillstånden. När detta blandas med en naturlig, positiv och vänlig stämning hos alla deltagarna...
- då har man hot rod stämning i MEGAKUBIK !!!

   Då vi stod inne under de flesta av dygnet ljusa timmar är kanske kvaliteten på en del av korten inte dom bästa - men det visar iallafall vad det handlar om...

1)   23 Aug, klara att åka till utställnings hallen med alla grejorna på trailern

2)   23 Aug, montern färdigställd

3)   23 Aug, på kvällen var det mottagning på ett av de större hotellen i Pleasanton. Janne ( Snowball Racing ) som besökte oss under samma period, passade på att tillsammans med oss gå runt och titta på bilar och motorcycklar på parkeringen...

4)   Ness Patrol, parkerad utanför hotellet.

 

23 Aug 01 Lazze och Magnus i montern färdig okm.JPG (11777 bytes)
23 Aug 01 Janne och Lazze på parkeringen okm.JPG (9062 bytes)
23 Aug 01 Ness Patrol okm.JPG (11787 bytes)
24 Aug 01 Cruising på området, Willys Badnews vb okm.JPG (13776 bytes) 5)   När vi kom ut efter det att utställningens hallen stängt var redan cruisingen på området i full gång, hästkrafter i överflöd kan man lugnt säga...
24 Aug 01 Cruising Mustang 69 mach1 PS vb parkerad okm.JPG (14399 bytes) 6)   -69 Mach1 i PRO-STREET utförande, helt klart i min smak.
24 Aug 01 Cruising skymning, Willys silver ghost b okm.JPG (10150 bytes) 7)   Här lyckades fotografen ( jag ) faktiskt fånga hur det såg ut, en Willys naturligtvis...
24 Aug 01 Cruising på området skymning, Ford 32 3-w okm.JPG (11048 bytes) 8)   En ford passar på att njuta av sommar kvällen.
24 Aug 01 Cruising skym Willys grå gasser fuel h okm.JPG (11594 bytes) 9)   Den här Willysen i gasser stil kördes inte på bensin, alla längs gatan blev tår-ögda av mer än en anledning...
25 Aug 01 Cruising F32 road röd m Buick rak8 okm.JPG (14050 bytes) 10)   Ett anorlunda koncept, Ford Roadster med rak Buick 8:a, gammal genuin Hot Rod... och vilken sång !!! ...mmm-härligt !!!
25 Aug 01 Cruising Fordar av äldre snitt parkerade okm.JPG (12176 bytes) 11)   Här kommer några till Hot Rods av god gammal tappning...
25 Aug 01 Cruising på området, Willys parking only f okm.JPG (10076 bytes) 12 och 13)   Sånt här skulle man vilja se lite oftare !!!

WILLYS PARKING ONLY

25 Aug 01 Cruising området, Willys parking only hf okm.JPG (10970 bytes)
25 Aug 01 Cruising Willys svart hb parkerad 2 okm.JPG (10571 bytes) 14)   Och här fanns det gott om dom...
24 Aug 01 Willys mini okm.JPG (8754 bytes) 15)   ... och i alla storlekar...
24 Aug 01 Cruising kväll, Willys Full metal jacket okm.JPG (8877 bytes) 16)   ...dom cruisades med...
24 Aug 01 Cruising kväll, Willys Badnews v okm.JPG (10186 bytes) 17)   ... dom gasades med...
25 Aug 01 Cruising Willys Dennis the menace parkerad okm.JPG (13068 bytes) 18)   ... dom visades upp...
24 Aug 01 Cruising kväll, Willys gul m blå fl park okm.JPG (17133 bytes) 19)   ... och dom beundrades !!!

   Nåja, ni kanske har fått nog av Willys nu på ett tag... Jag har säkert 10 - 15 kort till på dessa " Bad to the Bone " pro-street bilarnas konung...

   Jag har naturligvis också lite mer av allt möljigt ( totalt ca 100 kort ), så några kort till kanske ni orkar med från Pleasanton... här kommer lite fler blandade bilder från tre dagars träffen.

25 Aug 01 Morgon på main street okm.JPG (12412 bytes) 20)   Tidig morgon på Main Street, inne på utställnings området.
25 Aug 01 Cruising Ford 33 3-w orange parkerad okm.JPG (13830 bytes) 21)   Solen har precis kommit upp så mycket att de första stålarna börjar värma upp bilar och utställare... Vi har tagit för vana att åka dit så att man får uppleva hur bilarna rullar in och hela stället vaknar upp - det är klart värt besväret att gå upp i ottan dessa dagar.
25 Aug 01 Cruising skymning, George och Franks okm.JPG (10287 bytes) 22)   Här är George gula och Franks svarta, två fina fordar parkerade på fairgrounds. Det är bil kompisar till mig som tillhör den generationen som var med när legenderna satte rekord på Half Moon Bay och Freemont Dragstrip...
25 Aug 01 Cruising Ford 32 roadster gul parkerad okm.JPG (13694 bytes) 23)   Tidig morgon eller...
25 Aug 01 Cruising kväll, Jim´z 40 Janne, Carl, mfl okm.JPG (11723 bytes) 24)   sen kväll... Bilträff under palmerna i Californien - det är något som alla borde få vara med om !!!
   Ett minne för livet, om ni kommer den här vägen nån gång, missa inte det...

 

 

 

Kompressormatad Hemi okm.JPG (11728 bytes) Som om sidan inte var lång nog... här tänkte jag lägga in lite bilder från Happy Dayz Diner. Det har varit glest mellan gångerna jag varit där det här året, men jag får väl bättra på med den varan till nästa år.
   Det är lätt att man bli bortskämd med fint väder varje dag under de nio månader det är sommar här, och då börjar man ta det för givet... i Sverige skulle man ju inte missa en enda träff kväll då vädret är kanon !!!

1)   Först ut är en skapligt rå, ombyggd Charger, 526 cid kompressormatad Hemi har ju alltid viss respekt med sig oavsett kostym...

2)   Nova har också varit en av mina favoriter på gatan, och inte blir dom sämre av att dom utrustas med " hålla-balansen " utrustning och luft broms...

3)   ... maskinrummet har naturligtvis också modifierats för att svara upp mot resten.

4)   Här kommer en annan favorit, Cheva -55 stolpe i behagligt utförande för gatan. Skulle inte tro att nån försöker sig på bussfilen mot den här vid rödljusen...

Nova PS vb okm.JPG (14511 bytes)
Nova PS hf okm.JPG (14449 bytes)
55a PS bakifrån okm.JPG (15130 bytes)
55a PS inredning + motor okm.JPG (17367 bytes) 5)   ... och om så vore, verkar det finnas tillräckligt att ta av under ( genom !!! ) huven för att backa upp attityden med.
06 Tims Plymouth PS vf okm.JPG (14152 bytes) 6)   Det är inte bara traditionella konsept som kommer förbi, en hel del lite annorlunda bilar byggs det också på. Ta Tim som exempel...
07 Tims Plymouth PS vb okm.JPG (12656 bytes) 7)   ... klart tuff Hot Rod med relativt enkla medel. Motorn är en LS-5 med tunnelram insug.
08 Jims bil vf okm.JPG (13937 bytes) 8)   Jim är en annan kompis som har lyckats mycket bra med ett " eget koncept ", han har byggt på en Ford -40 Sedan. Men det kommer mer om det längre fram...
19 Två gen Corvette okm.JPG (12449 bytes) 9)   Men det är ju inte bara PRO-STREET bilar... det är allt möjligt i bilväg...
03 Shelby 350 GThf okm.JPG (13333 bytes) 10)   En hel del muskelbilar brukar också komma till torsdags träffarna. här kommer några smakprov på vad som bjuds... Shelby GT 350...
09 Cuda cab parkerar okm.JPG (12833 bytes) 11)   Cuda cab 426 HEMI, jag tror vi kan offra oss på ett par bilder till...
16 Motorrum Cuda okm.JPG (14798 bytes) 12)   ... det här e ballt...
13 Hemi Cuda okm.JPG (10475 bytes) 13)   ... dags att åka hem, vilket motorljud !!!
26 Dons Corvette okm.JPG (12871 bytes) 14)   Fast det är klart, Don´s Corvette går inte av för hackor den heller. Banracing utrustad hela vägen, och under huven...
14 Motorrum Dons helalu 417 CSB okm.JPG (15780 bytes) 15)   ... en helaluminium Cheva SB på 417 cid gör att han inte behöver förnedras under transportering.
28 Översikt sen kväll måne okm.JPG (10431 bytes) 16)   Jag avslutar årets kavalkad av bilder från HDD med en kvällsbild över parkeringen tagen mot baren, där discjockeyn spelar låtar från 50 - 60 talet i högtalare över parkeringen. Månen lyser från en stjärnklar himmel, och trots att det är den 25 Oktober känns det naturligt att gå i T-shirt och shorts... Det kommer man att sakna när man flyttar tillbaka till Sverige.

 

 

 

 

014 Kopplade kl 0310 okm.JPG (10603 bytes) HOTROD REUNION, BAKERSFIELD

   En träff som bara skulle ske en gång, det var tio år sedan nu... och intresset verkar bara bli större och större.

   Jag hade inte planerat att åka dit, men när hur det än föll sig så kom Jim och jag överens om att skulle vara lite roligt att kolla in läget. För att försäkra sig om att det hela bara var " på skoj " så tog vi med oss Jims Ford -40 Sedan och hans täckta släp efter frugans Durango. ( Fruarna lämnades hemma...)

   Vi åkte ner 5 grabbar, Jim med två söner och jag med min yngsta grabb Tor.

   Kl 02.30 lördag morgon lämnade jag och Tor hemmet för att åka över och koppla på den färdiglastade trailern hos Jim. Vi räknade med ca 5 timmars körning ner till Bakersfield längs highway 5 ( 55 mph ).
   Durangon drog släpet som en dröm och Jim ville genast köpa en lika dan... Måste berätta att man här kan köpa ett kit till dragkroken där man kan " avlasta " draget från vikt, så att man får ekipaget att fortfarande stå horisontalt trots relativt tunga släp - super fiffigt !!! Kolla upp det när ni kommer till USA.

   Väl framme lastade vi av och ägnade dagarna två till hänsynslös bilfrossa...

   Eller vad sägs om...

 

015 Framme okm.JPG (8638 bytes)
016 Urlastning okm.JPG (7753 bytes)
018 Första cruising m Jim okm.JPG (9452 bytes) 4)   Första åkturen i kompressormatad bil för undertecknad, 530" BBC knuffar på rejält...
019 Parkeringsbild okm.JPG (12317 bytes) 5)   Dag ett stod bilen ( bakom -56:a hgw:n ) på en av de vanliga parkeringarna...
075 Jim och Nitroman okm.JPG (14463 bytes) 6)   ... på söndagen undrade arrangörerna om bilen inte skulle stå lite mer centralt... ( mitt för huvud tältet )
065 Jims fotavtryck framför läcktaren okm.JPG (7341 bytes) 7)   Det kanske berodde på den lilla burnouten vi gjorde under lördagens parad. Behöver jag säga att vi fick stående ovationer och massor av jubel...
   I ett reportage som TV bolaget ESPN gjorde om träffen visades bilen vid 5 tillfällen. Detta reportage visades över hela USA, bl.a. visades hur Jim gjorde sitt bästa för att få slut på de 20 tum breda bakdäcken. Så fort vi får en kopia från ESPN skall jag se om jag kan få in klippet här...

 

020 Swapmeet flathead delar okm.JPG (20556 bytes) 8)   Stort swap meet med massor av nya och begagnade delar, allt från flat heads till Hemis...
092 Wild Willy burnout okm.JPG (12768 bytes) 9)   Gamla kända bilar och profiler som gjorde uppvisnings körningar, med betoning på uppvisning...
085 Semi Factory Experimental okm.JPG (13127 bytes) 10)   Massor av dragracing med bilar äldre än 1972...
029 Coca Cola depåbil okm.JPG (13381 bytes) 11)   Roliga depå mopeder som kom puttrande...
073 Flygplan okm.JPG (7972 bytes) 12)   ... och flygplan som höll sig i luften...
077 Dick Landy skriver åt Tor okm.JPG (13669 bytes) 13)   ... och kändisar som skriver autografer åt gammal som ung.
040 Parkeringsbild okm.JPG (11619 bytes) 14)   Här fanns massor av bilar att titta på...
052 Roadsters okm.JPG (15330 bytes) 15)   ... roadsters i olika tappningar, allt från äldre i fint skick...
043 Rockabilly roadsters okm.JPG (17177 bytes) 16)   ... till dom som sätter en ära i att åka så trafikfarligt som möjligt.
021 Fairline PS vb okm.JPG (13237 bytes) 17)   Sedan fanns det ju en hel del bilar av Pro-Street karaktär som kommit för att kolla in träffen ( ni känner väl mig...). Ford Fairline är väl inte så vanligt som projekt...
072 Camaro PS bh okm.JPG (12965 bytes) 18)   ... vanligare är i sådana fall Camaro av nyare ursprung...
069 Chevelle PS hf okm.JPG (11309 bytes) 19)   ... eller Chevelle.
053 Willys -37 sedan hb okm.JPG (14754 bytes) 20)   Vad vore en träff utan Willys ??? Så här kommer några sådana också...
033 Tor och favorit Willys okm.JPG (15178 bytes) 21)   ... och det är inte bara jag som har valt motiven, min 9-åriga son verkar ha ärvt pappas förtjusning i " farliga bilar "...
038 Willys parkeringsbild okm.JPG (10377 bytes) 22)   ... och vad Willys beträffar så fanns det några att gotta sig åt.
022 Steve Castelli på banan burnout okm.JPG (12493 bytes) 23)   ... även på tävlingsbanan fick man se en och annan. Tyvärr voltade en Willys under fredagens kval körningar, tack och lov klarade sig föraren.
064 Pushstart Altred okm.JPG (12638 bytes) 24)   På kvällen startades ett antal äldre dragsters och kördes i parad framför läcktaren...
062 Don Garlitz kör förbi okm.JPG (11362 bytes) 25)   ... och naturlgtvis var även " Big Daddy " Don Garlits på plats med egen bil från tiden det begav sig.
076 Jim och Nitroman okm.JPG (15839 bytes) 26)   Det är mycket som händer, och jag kan inte ta med alla kort. En bild på Jim och Nitroman framför Jims bil innan det var dags att kolla in...
110 Final i TF båda upp i rök okm.JPG (10674 bytes) 27)   ... finalerna. Tyvärr hade vår kompis, Brendan Murry, redan åkt ut och vi fick istället njuta av hans röst i högtalarna. Då arrangörerna tog tillfället i akt och låna hans kunskap.
   Här ses stora finalen där bägge teamen steppat upp effekten lite för hårt, och det blev den som bäst kunde avpassa gaspedalen som vann... RYSARE !!!

 

112 Lastade klara att åka hem okm.JPG (7749 bytes) 28)   Så var det dags att avrunda från 2001 års reunion. Lastade, klara att åka hem visar vi vad vi tycker om denna träff - KANON !!!
   Vi kommer tillbaka - var så säker...