GARAGEKUNGEN´s   LEKSTUGA

KANON GREJOR  - mina egna fynd, som jag använder själv...

   När jag nu fått chansen att rumstera i landet där bilhobbyn föddes, har jag passat på att frågat och kollat runt på olika tillbehör som gör att man känner sig nöjd när man tar ett steg tillbaka och tittar på resultatet.

   Jag tänkte här presentera de produkter som jag har fastnat för, så att de som vill kan få en chans att själva hitta fram till dom  -  och kanske prova på...

   För att undanröja alla frågetecken kan jag säga att de produkter som inte redan hade en återförsäljare i Europa kontaktade jag och ordnade så att Lazze, som har bilplåtslageri kurserna i Varberg ( LARS AB ), fick bli återförsäljare. På så sätt skapades en möjlighet för entusiaster i Skandinavien ( och övriga Europa ) att nu, och i framtiden, kunna köpa och använda, dessa på ett enkelt sätt.
   För det finns ju inget värre än när man hittat nåt man gillar och nästa gång man skall ha tag på produkten så finns den inte kvar på marknaden...

  

012 Green stuff och Willys bakdäck okm.JPG (9827 bytes)
När det gäller att polera aluminium, så frågar man sig ständigt:
- Hur gör man för att få tillbaka den-där överlägsna ny-glansen ?????

 

GREEN STUFF Metal Polish

POLICE_CAR_1.gif (5458 bytes)

heter ett vattenbaserat polermedel som är super dryyygt ( att det dessutom är giftfritt och biologiskt nedbrytbart gör det inte sämre om man har småbarn i familjen ).
   Några droppar på en polerduk räcker till en yta stor som en öppen hand.

   När man polerar aluminium skall man vara lätt på handen, annars gör man "slip-rosor" med polerduken.
   Det här medlet får aluminium att bli så där ÄCKLIGT NY-BLANKT, om bara ytan är polerad från början ( som fäljar, ventilkåpor,....)
   Det funkar dessutom på alla polerade metaller som silver, koppar, chrome, mässing, ... prova själv får du se !

GREEN STUFF Wax Polish

   Dom har nu också kommit ut med ett vax för lackade delar. Det ger en underbar glans, färg-återgivning och fantastiskt djup av lacken.

DET KLART BÄSTA JAG NÅGONSIN SETT!!!

Svensk distributör:
ROMITEC, Gustavsberg. Telefon: 08 - 570 319 03

ÅTERFÖRSÄLJARE SÖKES. Kontakta Rolle på ROMITEC.

 

 

superflex okm.JPG (9311 bytes) En slipklots för den som är petig och inte vill få några ojämnheter i karossen.
   Jag sprang på den här av en slump, men den har visat sig fullständigt överlägsen när Lazzes elever skulle rikta / slipa på aluminium Willysen som eleverna byggde vintern 2000.

Adjustible Flexibility Sanders

   Den har jag inte haft anledning att prova själv ännu, men tänkte ändå passa på att nämna den för er som jobbar på ett projekt, och har behov av en suverän slipklots.